Sunday, November 11, 2012

Takao mäge vallutamas

Kuigi osad soojematest maadest pärit inimesed nimetavad praegust ilma talveks ning käivad ringi, nagu oleks 20 külmakraadi väljas, on minu arust tegemist meil päris ilusa sügisega. Päeval on temperatuur ikka 15 kraadi kanti, öösel nii 6-8 kraadi.
Kuna sügis on Jaapanis väga värviline, ning minu linnast nii 25 minutise rongisõidu kaugusel asub Takao mägi, siis sinna ma otsustasingi täna matkama minna. Takao on Jaapani mõistes väike küngas, kuid Suurest Munamäest ikka hulga kõrgem, 599m.
Kohale jõudes oli siis esimene asi infopunktist kaardi saamine. Kusjuures seal oli täiest olemas ka inglisekeelne variant ning onukesed jagasid soovitusi, mis rada pidi oleks matkamine kõige parem.
Nagu ka piltide pealt võib näha, oli täna väga pilvine, ning tegelikult päris kõikides kohades ma ei jõudnud ära käia, kuna vihma hakkas sadama. Nimelt on mäe otsas veel mõned matkarajad, mis on siis suhteliselt tasased ning infopunkti onude käest kuulsin, et ka väga ilusad praegusel ajal. Kui mäe otsa sai ikka omal jõul ronitud, siis vihma tõttu alla vantsima ei hakanud, vaid kasutasin lifti. See oli siis selline tõstuk, nagu kasutatakse mäesuusatamisel mäest üles minekuks. Kusjuures, seal oli ka võimalus minna alla nöör-raudteega, kuid selle järjekord oli millegipärast 45 minutit, tõstukil aga ainult 15 minutit...

No comments:

Post a Comment